Vervoer

Jawel, niks veranderlijk dan een mens. Waren we er na twee reizen, Australië en Amerika, over uit dat een mooie auto en hotels toch prettiger was dan een camper, draaien we de boel toch weer om. We hebben ons ingelezen in Noorwegen en zijn er inmiddels wel achter dat hotels niet zo dik gezaaid zijn als we gewend zijn en dat veel mensen overnachten in ´hytter´. We vinden erg dure hotels, van die vakantiehuisjes die smalle bedjes hebben en vrij weinig comfort en besluiten dat het anders moet. Bovendien is dagelijks restaurantbezoek daar ook een behoorlijke aanslag op de portemonnee en kan je in een camper veel makkelijker je eigen kostje koken en zeker de broodmaaltijden doen. De laatste overweging is het weer.

Als we niets vooruit boeken, kunnen we met een camper heel makkelijk het plan omgooien en een andere richting opgaan, waar de zon wel schijnt. Een beetje regen is niet erg, maar erg koud en nat weer is funest voor Albert´s gezondheid en ik vind er ook niks aan. Dus gaan we kijken naar huurcampers, vanuit Nederland welteverstaan, want van we gaan eerst met onze eigen auto naar Made en van daaruit verder op pad.

fjordline 2

Deze keer geen lange vliegreis, afgewogen koffers en ´we halen de rest daar allemaal wel´. Nee, we gaan als echte Hollanders kijken wat er aan eten al mee kan, vlees in de vriezer, crackertjes en beleg in de keuken, onderweg in Duitsland proviand inslaan, alles kan. We lezen dat Noorwegengangers vooral bier en wijn mee aan boord nemen, maar dat heeft nou niet onze prioriteit. We gaan met de snelle veerboot heen vanuit het Deense Hirtshals naar het Noorse Kristiansand en terug via Zweden met de boot van Göteborg naar Kiel, waarop we dan ook overnachten. Het is allemaal net anders dan anders, maar dat maakt het ook wel spannend en leuk.

P10100120_srcset-large

En die camper? Die is inmiddels al vastgelegd. We hebben bij Stam Campers in Dreumel een van hun mooiste modellen gehuurd voor de periode van 9 juni tot en met 7 juli 2017. We gaan op pad met een Adria Coral Plus S670SL Automaat met twee enkele bedden en nog veel meer luxe.

Advertenties