Internet en bellen

roodgloeiende_telefoon_bellende_illustratie_briefkaart-r6859208852d74a6bbaa5ea497f3d410c_vgbaq_8byvr_324

Bron: ANWB.nl

Internet

Breedband internet is op grote schaal beschikbaar. Met name in de steden zijn cybercafés te vinden. De meeste luchthavens bieden draadloos internet, evenals veel restaurants, bars en hotels.

Telefoneren

Wanneer je in Noorwegen bent, heb je de volgende netnummers nodig voor het bellend naar het buitenland:

Internationaal toegangsnummer: 47 (Duitsland 49, Denemarken 45, Zweden 46)
Vanuit Nederland naar Noorwegen: 00 – 47 – netnummer zonder nul – abonneenummer.

Mobiel bellen

De Nederlandse (en Spaanse!) mobiele telefoon is bruikbaar. Raadpleeg de provider voor de roamingkosten. De netwerken bieden samen bijna volledige dekking, behalve in moeilijk toegankelijke gebieden. Er is een 4G-netwerk (internet).

Zolang nog niet bekend is in hoeverre het internetten in het buitenland gratis wordt in juni 2017, gaan we ervan uit dat we onze MIFI-router gaan gebruiken om ook internet te hebben op plaatsen waar geen WIFI is. De goedkoopste optie lijkt op dit moment een 12GB 4G Prepaid kaart van Three (Verenigd Koninkrijk), bruikbaar in heel veel landen en zeker in de landen die we tijdens deze trip gaan aandoen (ongeveer 32 euro). Deze is een heel jaar geldig, dus ook handig voor eventueel een tripje naar Engeland en de reis van Nederland naar Spanje en v.v. Het goedkoopst te kopen op eBay en op te waarderen via Mobile Top Up

Advertenties