Route

Klik op de symbooltjes om meer informatie te zien over de bestemmingen!

En zo gaat de route er ongeveer uitzien! Omdat Albert 60 jaar wordt tijdens onze reis, wil zijn kleine zusje ons ´ergens´ in Noorwegen opzoeken. Met dat gegeven in het achterhoofd, hebben wij in elk geval al een routeplan gemaakt, zodat ze niet hoeven gokken waar we zitten, maar bewust kunnen gaan plannen.

Omdat wij natuurlijk vast zitten aan de huurdata van de camper, betekent dat dat we vóór de verjaardag van Albert op 18 juni een vrij vast schema aan zullen moeten houden om zus en haar gezelschap niet mis te lopen. Daarna zijn we vrij om te gaan en te staan waar we willen, maar er is al wel een mogelijke route gemaakt.

In de kaart hierboven hebben we de plaatsen aangegeven, waarbij uitgegaan is van voornamelijk campings, maar vinden we op de route een mooie camperplaats of een andere plek waar we willen blijven staan, dan doen we dat. Alleen op de meest toeristische plekken zullen we een camping reserveren. De route kan dus ook best nog veranderen tijdens de reis. De punten zijn nog niet met elkaar verbonden, omdat Google Maps niet wil meewerken met de planning van bepaalde wegen die nog afgesloten zijn vanwege de winter. Veel wegen gaan pas in mei of zelfs begin juni weer open.

Note: door te smokkelen met de route tussen Nymoen en Lom (als wandelroute aangegeven) is het toch gelukt de route al in kaart te brengen. Het gaat er dan zo uitzien:

Schermafbeelding 2016-11-19 om 11.25.45.png

Naast prachtige wegen en geweldige fjorden hopen we ook wild te zien, zoals elanden en rendieren. We rijden door Zweden terug en kijken dan of buurvrouw Jane en buurman Jan van de Parkweg de koffie bruin hebben voor we weer op de boot gaan in Gotenburg.

Op de planning dus nu zo´n 3900 kilometers, waarvan er 1500 opgaan aan de weg naar Noorwegen heen en vanuit Zweden (of eigenlijk Duitsland) terug. De rest zal in zo´n drie weken afgelegd worden wat voor ons niet eens zoveel is, maar in Noorwegen gaat het ook allemaal niet zo hard en rijden over prachtige wegen is nu eenmaal onze passie.

Def. Scand.Schem

 

Advertenties