Nog maar drie weken wachten

CroppedFocusedImageWyIxNjAwIiwiNTI1IiwiNTAtNTAiXQ-Adria-Coral-Platinum-2017-header.png

En dan ineens is het nog maar drie weken voor de grote vakantie van dit jaar. Toen ik net keek, zag ik dat de teller in het zijmenu was blijven hangen op 5 maanden, 3 weken en nog wat dagen. Gelukkig is het al wat verder, is de winterkou ook in Nederland verdreven, vermaken we ons al prima in ons vakantieverblijf hier en zijn we zelfs al aan het fietsen geweest.

We tellen af, lezen dagelijks op Facebook op de groep Passie voor Noorwegen, waar veel liefhebbers zitten die er wonen of op vakantie gaan en beginnen we hier en daar al wat dingetjes opzij te zetten die mee gaan. Onder in de berging staat al een hele tas met spullen uit Spanje die gewoon niet uitgepakt hoeft te worden, maar rechtstreeks de camper in kan als we die gaan ophalen bij Stam. De handleidingen van de camper staan inmiddels op onze iPads, net als de zeer uitgebreide inventarislijst.

We hebben het kenteken van de camper binnen (kan altijd nog veranderen) en bij Stena Line heb ik dat net online kunnen doorgeven. Het lijkt erop dat ik voor de heenreis voor Fjordline moet bellen om dat te kunnen doen. We hebben besloten onze nieuwe ebikes niet mee te nemen, omdat we van veel mensen lezen dat ze gewoonweg niet gebruikt worden en wij zijn zeker geen getrainde fietsers. Als alternatief gaan er twee vouwfietsen van de verhuurder mee voor korte ritjes.

Het is wel even heel wat anders dan een Amerikareis, want we kunnen nu gewoon al wat proviand inslaan om mee te nemen, rekening houdend met de toch wel dure supermarken in Noorwegen. Maar anderzijds zijn we ook wel voorstanders van het ter plekke kopen van lekkere dingen. Ja, we gaan echt regelmatig ons eigen potje koken, er staat een kleine Party Grill klaar voor een lekker stukje vlees buiten onder de luifel en in de camper zit natuurlijk ook gewoon een oven en een kookplaats. We willen back-to-zeer-luxe-basic en vooral genieten van de natuur.

party_grill_1_1

Het enige wat ik allang kwijt ben, zijn de reserve-batterijen van mijn camera … ze moeten in dit huis liggen of wellicht zelfs in de auto. Toch de boel nog eens op z´n kop zetten voor ik nieuwe ga bestellen. Verder is alles wel klaar, maar voor we op pad gaan, eerst nog eens met de kinderen tijdens de Pinksterdagen naar Villavakantiepark IJsselhof in het Noord-Hollandse Andijk. Het enige wat we nodig hebben is mooi weer!

Enne … natuurlijk wordt er – ijs en weder dienende – dagelijkse een verslag met foto´s geplaatst tijdens onze reis. Ik weet alleen nog niet of Albertje Kretiek Himself ook in Noorwegen inspiratie genoeg zal hebben om ook af en toe zijn scherpe blik met jullie te delen.

Advertenties

7 gedachten over “Nog maar drie weken wachten

  1. Leuk die voorbereidingen voor de vakantie. Noorwegen is zo mooi. Ik kijk nu al uit naar de reisverhalen op de blog.
    Veel plezier met de voorbereiding

    Like

  2. Ik ben nog steeds aan het wachten op de blog van albert. Het kan natuurlijk niet anders dan dat hij met een geweldige naam voor noorwegen komt. Albert succes met het bedenken we wachten met smart

    Like

Wij vinden het erg leuk als je een reactie plaatst!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s